Van universiteiten tot appartementencomplexen: de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van Staka dakluiken

Het gebruik van Staka dakluiken in utiliteitsbouw biedt diverse voordelen voor zowel eigenaren als gebruikers. De dakluiken zijn ontworpen om gemakkelijke toegang tot daken te bieden en tegelijkertijd een hoge mate van isolatie te garanderen. De thermische onderbreking in de constructie van Staka TopAccess dakluiken zorgt voor minder warmteverlies, waardoor ze energiezuinig zijn en bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat.

Staka Glazen dakluiken kunnen worden gebruikt om toegang te creëren tot een dakterras en zijn een uniek en sfeervol kenmerk voor woningen en appartementencomplexen. Het glazen dakluik draagt niet alleen bij aan de esthetiek van een gebouw, maar ook voor dat er natuurlijk licht in het interieur. De combinatie van functionaliteit en esthetiek maakt Staka dakluiken met glas tot een uitstekende keuze voor elk commercieel of industrieel gebouw.
In deze blog laten we de veelzijdige toepassingen van Staka dakluiken zien, door middel van een reeks referentieprojecten. We belichten hoe Staka dakluiken een veilige toegangsoplossing biedt voor verschillende gebouwtypes. Voor volledige oplossing voor daktoegang, bieden we ook ladders en trappen aan als onderdeel van een totaalpakket. Ontdek de veelzijdigheid van Staka dakluiken.

Referentieproject 1: multifunctioneel presentatiecentrum

Een multifunctioneel presentatiecentrum had behoefte aan een veilige toegang tot het dak voor onderhoudsdoeleinden. Om op een veilige manier toegang te krijgen tot het dak, kozen ze een Staka dakluik in combinatie met een ladder te plaatsen.

Deze oplossing bood gemakkelijke toegang tot het dak voor onderhoud en inspecties. Door de installatie van het Staka dakluik kreeg het presentatiecentrum betrouwbare toegang tot het dak, waardoor ze hun installaties beter konden onderhouden en inspecteren en konden besparen op de jaarlijkse kosten voor bijvoorbeeld de huur van hoogwerkers, die zonder dakluik nodig geweest zouden zijn om toegang te krijgen tot het dak voor onderhoud.

Referentieproject 2: bouwen aan een duurzaam distributiecentrum

In dit project, werd een Staka dakluik geplaatst op een distributiecentrum. Het centrum had een betrouwbare oplossing nodig voor toegang tot het dak voor onderhoudsdoeleinden en de installatie van apparatuur.

Duurzaamheid speelde een prominente rol bij de bouw van het distributiecentrum, het Staka TopAccess dakluik sloot hier dus perfect bij aan. De aannemer heeft besloten om het Staka TopAccess dakluik te combineren met een kooiladder voor een veilige en efficiënte toegang tot het dak.
Het Staka dakluik bleek een succesvolle oplossing voor het distributiecentrum. Het bood een betrouwbare toegang tot het platte dak en voldeed tegelijkertijd aan de benodigde bouwvoorschriften. Het dakluik bood het centrum een veilige en duurzame toegang tot het dak en zorgde voor de veiligheid van het personeel bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden of het installeren van apparatuur.

Referentieproject 3: Daktoegang voor onderhoud aan zonnepanelen een appartementencomplex

Bij het renovatieproject van een appartementencomplex in Arnhem door Schutte Bouw & Ontwikkeling was het doel om het gebouw energiezuiniger te maken. Het gebouw aan de Gelderse Rooslaan in Arnhem kreeg een upgrade naar energielabel A met verbeterde isolatie, verwarming, ventilatie en dakveiligheid.

Bij de renovatie zijn onder meer nieuwe isolatie en PV-zonnepanelen geïnstalleerd. Om optimaal rendement van de panelen te garanderen, is regelmatige reiniging noodzakelijk om te voorkomen dat vervuiling het rendement verminderd.

Om de veiligheid tijdens het onderhoud en de schoonmaak te waarborgen, heeft Pelgrim Safety diverse veiligheidsmaatregelen op het dak uitgevoerd. De bestaande daktoegang was onvoldoende: het dakluik was onveilig, te klein, te zwaar om te openen en niet geïsoleerd.

Daarom is het bestaande dakluik vervangen door een Staka dakluik. In dit project is het dakluik gecombineerd met een ladder en aanhaaksysteem. Het aanhaaksysteem zorgt ervoor dat de ladder aan het dakluik wordt vastgezet en wegglijden wordt voorkomen. Dit biedt de gebruiker een veilige toegang tot het dak. De ladder van het dakluik kan eenvoudig worden ingeschoven en aan de muur worden gehangen met behulp van ophangbeugels.

Referentieproject 4: TopAccess Dakluiken voor nieuw universiteitsgebouw

Staka heeft onlangs vijf TopAccess dakluiken geleverd aan het Feringa Building, het nieuwe gebouw voor de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De RVS dakluiken bieden een unieke isolatiewaarde van U = 0,21 W/m2K, waardoor warmteverlies door dakopeningen tot een minimum wordt beperkt. De dakluiken bieden een veilige toegang tot het dak voor onderhoud of inspecties, inclusief zonnepanelen. In plaats van via een ladder aan de buitenzijde van het pand, kan men via het dakluik het dak betreden, waardoor grotere (onderhouds)apparatuur eenvoudig en veilig via meegenomen kan worden naar het dak.

Referentieproject 5: glazen dakluiken voor toegang tot een dakterras

Staka werd geselecteerd om drie glazen dakluiken te leveren voor een flatgebouw in Berlijn. Het gebouw, gelegen in de centrale en trendy wijk Friedrichshain, had een oplossing nodig om toegang te krijgen tot het dakterras. De oplossing was drie Staka glazen dakluiken, die niet alleen een veilige toegang bieden, maar ook een stijlvol en modern tintje geven aan het ontwerp van het gebouw.

Zoals u heeft kunnen lezen, biedt Staka een breed assortiment dakluiken, geschikt zijn voor diverse typen gebouwen zoals appartementencomplexen, universiteiten en meer. Deze dakluiken zijn niet alleen functioneel, maar helpen ook om warmteverlies te minimaliseren en bieden een veilige toegang tot het dak. Daarnaast biedt Staka een compleet daktoegangspakket, inclusief ladders en trappen, om volledige daktoegang te garanderen die nodig is voor onderhoud, inspectie of andere taken. Met hoogwaardige materialen en de mogelijkheid en productie in eigen beheer, bieden de dakluiken van Staka een snelle en betrouwbare oplossing voor elk type gebouw. Of het nu gaat om een glazen dakluik voor een appartementencomplex of volledig RVS dakluik voor een universiteitsgebouw, Staka is een betrouwbare keuze voor een veilige en efficiënte daktoegang.

staka_topaccess_dakluiken_voor_feringa_building_groningen_1.jpg
dakluik_dakterras_berlijn_3_bln.jpg
img_7701.jpg
2014.jpg
dakluik-zonnepanelen-min1.jpg
dakluik platdak-min.jpg