Eigenschappen van een dakluik

Eigenschappen van een Staka dakluik

Wat op het dak ligt, moet perfect zijn: dat is het uitgangspunt van Staka. Een dakluik heeft namelijk aardig wat te verdragen: zon, wind, regen, hagel en sneeuw. Het ligt recht in de elementen en moet daar tegen bestand zijn, want een klein defect resulteert al snel in een flinke kostenpost.

Onze dakluiken zijn gebruiksvriendelijk – dat is fijn maar vooral veilig. Ze hebben weinig onderhoud nodig en doorstaan de tand des tijds. Met een efficiënte productielijn houden we onze prijzen concurrerend.

Wat zijn de onderscheidende eigenschappen van een Staka dakluik? U merkt het verschil in thermische isolatie, geluidsisolatie, wind- en waterdichtheid en constructiekwaliteit. Het toegekende KOMO Attest onderstreept de hoogwaardige kwaliteit van onze producten.

Thermische isolatie

Bij de verduurzaming van gebouwen speelt thermische isolatie een sleutelrol. Het doel is een optimaal binnenklimaat te realiseren met een zo laag mogelijk energieverbruik. Op het gebied van isolatie zijn en worden grote stappen gezet.

De eigen productielijn stelt Staka in staat om bruikbare innovaties snel toe te passen – op het gebied van isolatiematerialen en constructietechniek. Staka dakluiken behoren tot de best geïsoleerde verkrijgbaar op de markt.

Meer informatie over thermische isolatie

Geluidsisolatie

Geluid van buiten dat binnendringt kan hinderlijk zijn. Andersom kan geluid van binnen hinder opleveren voor de omgeving. Bij de aankoopbeslissing is geluidsisolatie vaak geen prioriteit. In gebruik blijkt doordringend geluid een bron van ergernis. Daarom neemt Staka geluidsisolatie uiterst serieus.

Alle Staka dakluiken isoleren tot minimaal 20 dBA, voor de meeste gebouwen is dat ruim voldoende. Er zijn echter situaties, denk aan luidruchtige omgevingen bijvoorbeeld naast een treinstation, waarin een hogere mate van geluidsisolatie gewenst is. Daarom bieden we dakluiken met geluidsisolatie tot maar liefst 43 dBA – en dat maakt een wereld van verschil in werk- of wooncomfort.

Lees verder over geluidsisolatie

Wind- en waterdichtheid

Door wind ontstaat een verschil in atmosferische druk tussen de binnen- en buitenzijde van het dakluik. Die kracht stuwt vochtigheid naar binnen. Het is van belang dat het scharnierende deksel onbeweeglijk verbonden blijft aan de opstand. Elk gaatje dat ontstaat leidt tot vochtdoordringing.

Staka dakluiken sluiten wind- en waterdicht af door middel van een hoogwaardige afdichting van rubber, gelijkmatig ingedrukt door de scharnierende constructie. De afdruiprand voorkomt dat water blijft staan waar het kwaad kan. Staka dakluiken voldoen aan het Bouwbesluit en NEN 3661 / NEN 2778.

Meer over wind- en waterdichtheid

Constructiekwaliteit

We kiezen compromisloos voor duurzame en sterke materialen. De materiaalkeuze bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit. Met slimme ontwerpen gaan we verspilling tegen en houden we het eindproduct zo licht mogelijk.

Ingenieurs van een onafhankelijk bureau rekenen onze ontwerpen door. Zij hebben vastgesteld dat de maximale belasting van onze dakluiken ligt op 4.800 kg/m2. Hiermee voldoen onze producten ruimschoots aan de norm EN 1991.

Lees verder over constructiekwaliteit