Kies het juiste dakluik

Staka maakt dakluiken voor vrijwel elk gebouw: woning, kantoor, fabriek, distributiecentrum… Welk dakluik past het best bij uw situatie? Graag helpen we u met dakluiken vergelijken, zodat u de best passende oplossing vindt. Benieuwd naar de verschillen tussen Staka en andere producenten? In dit artikel vergelijken we onze dakluiken met die van andere producenten.

Hier let u op bij het kiezen van een dakluik:

 1. Het gebouw en de situatie (styling)
 2. De gewenste grootte (gebruik)
 3. De hoogte van het plafond (opgang)

1. Het gebouw en de situatie

Gebruikt u het dakluik als toegang tot een dakterras? Met het oog op design maakt Staka dakluiken met glas. Deze dakluiken zorgen voor een fijne lichtinval en uitnodigende opgang. Bij het dakluiken vergelijken is luxe en sfeer uw prioriteit? Dit is de kroon op uw woning of kantoor!

Gebruikt u het dakluik voor inspecties, onderhoud en reparaties aan het dak? Kies voor een functioneel dakluik. Een even veilige als duurzame oplossing, met een minimale onderhoudsvraag, lange levensduur en maximale isolatiewaarde.

Komt het dakluik op een prominente plek in een het kantoor? Kies voor een dakluik met schaartrap. Deze uitvoering geeft het beeld van een valk afgewerkt plafond. In vergelijking met andere dakluiken, geeft dit het rustigste en subtielste beeld.

Meer over dakluiken met Glas

2. De grootte van het dakluik

Bij het kiezen van de maat van het dakluik, houdt u in de eerste plaats rekening met de constructie van het plafond en de beschikbare ruimte voor de opgang. Dit bepaald de maten die u kunt overwegen.

Denk vervolgens goed na over de situaties waarin u het dak wilt betreden. Hoe vaak komt het voor – alleen noodgevallen of met regelmaat? Wat moet u het dak op brengen – klein gereedschap of grote apparatuur?

Dakluiken met een binnenmaat van 900x700 mm en 900x900 mm voldoen als u incidenteel naar het dak moet, bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden of dakinstallaties. Gaat u regelmatiger het dak op? Dan is het aan te raden om een groter formaat dakluik te kiezen: 1400x700 mm tot en met 2400x900 mm.  

Staka maakt dakluiken in vijf standaard maten van 900 x 700 mm tot 2400 x 900 mm. Voor afwijkende specificaties of bestaande situaties (vaak renovatieprojecten) maken we dakluiken op maat.

Dakluik met vaste trap

Maakt u veel gebruik van het dakluik en heeft u voldoende ruimte? Gebruikt u een dakluik als opgang naar een dakterras? Een dakluik met vaste trap biedt de meest veilige, comfortabele en uitnodigende dakopgang.

Kiezen voor een vaste trap:

 • Veelvuldig gebruik daktoegang
 • Voldoende vloeroppervlak onder het dakluik
Productinformatie Dakluik met vaste trap
dakluik_met_vaste_trap-min.png

Dakluik met schaartrap

Staat een vaste trap in de weg? De meest gebruiksvriendelijke optie is het dakluik met schaartrap. Dit is een stevige versie van de bekende vlizo trap die zichzelf in het luik opvouwt. De schaartrap past tot een maximale plafondhoogte van 3250 mm en in een dakluik met een breedte van 700 cm breed en een lengte van 900 of 1400 mm.

Kiezen voor een schaartrap:

 • Trap netjes opgeborgen
 • Opgang snel beschikbaar
 • Vlak afgewerkt plafond
Productinformatie Dakluik met schaartrap
Dakluik met schaartrap

Dakluik met opsteekladder

Het alternatief voor de schaartrap is het dakluik met opsteekladder. Dit is een losse ladder die u uitschuift en aan het dakluik haakt. Als u de opsteekladder niet gebruikt, hangt deze aan de muur bij het dakluik of bewaart u die in het berghok. 

Kiezen voor een opsteekladder:

 • Voor elke hoogte en maat
 • Lage aanschafkosten
Productinformatie Dakluik met opsteekladder
dakluik_opsteek-min.png

Dakluik met kooiladder

Bij grote plafondhoogtes is een dakluik met kooiladder de aangewezen oplossing. Deze ladder ziet u vaak vast gemonteerd tegen een muur (andere oplossingen zijn mogelijk). Een kooiladder gaat recht omhoog, wat het ook een goede keuze maakt als de vloerruimte onder het dakluik beperkt is. De opgang biedt veiligheid door de kooiomsluiting.

Kiezen voor een kooiladder:

 • Veilig voor hoge ruimtes
 • Weinig vloeroppervlak nodig
Productinformatie Dakluik met kooiladder
dakluik_met_kooiladder-min.png

Heeft u een vraag?

Bel of mail Hammou Ait El Houssaine

Accountmanager

Bekijk mijn LinkedIn profiel
stakahammou-1.jpg