Waarom is een dakluik doorvalveilig?

Een dakluik pas je toe om op een veilige en eenvoudige manier naar het platte dak te gaan. Maar waarom is een dakluik veilig? In dit artikel lichten we het verder toe.

Veilige daktoegang

Bij het uitvoeren van onderhoud aan dak of dakinstallaties of bij het gebruik van een dakterras staat veiligheid voorop. Naast de inzet van dakveiligheidssystemen en balustrades is de doorvalveiligheid van daktoetredingen erg belangrijk. Een daktoetreding kan op verschillende manieren ingevuld worden zoals bijvoorbeeld met een lichtkoepel, een dakluik of een glazen dakluik.

Wegnemen invalgevaar

Als je naar het dak gaat voor dakonderhoud of om te genieten op je dakterras is het zeer belangrijk om invalgevaar weg te nemen. Dit kun je doen door om het dakluik een hekwerk of balustrade te plaatsen óf door het deksel van het dakluik na toetreding te sluiten.

Bij alle Staka dakluiken is het mogelijk om het deksel van het dakluik te sluiten zonder dat deze in het slot valt. Als je tot het dak bent toegetreden deblokkeer je de gasdrukveer en kan je het deksel dicht neerleggen.

Doorvalveiligheid dakluik

Een dakluik heeft een gesloten deksel (daarmee bedoelen we dat deze volledig uit RVS bestaat) zonder 'doorkijk’ van glas of kunststof. Het deksel van een dakluik is opgebouwd uit een binnen- en buitendeksel met daartussen isolatie waardoor een soort sandwichpaneel ontstaat.

Door deze samenstelling zijn de deksels van Staka dakluiken enorm sterk en doorvalveilig. De dakluiken hebben de impactbeproeving door SKG-IKOB (zie afbeelding hiernaast) dan ook met vlag en wimpel doorstaan en beschikken over een KOMO-attest en TÜV certificaat.
 

Doorvalveiligheid dakluik dakterras

Bij een dakterras wordt vaak een dakluik met glas toegepast. Maar hoe zorgen we ervoor dat dakluiken met glas doorvalveilig zijn?

In glazen dakluiken maken wij gebruik van gehard en gelaagd glas waardoor de dakluiken doorvalveilig zijn. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten die door een transparante, onzichtbare folie met elkaar verbonden worden. Mocht er iets of iemand op de ruit van vallen dan kan het glas breken maar de folie houdt de glasscherven bij elkaar.

 

Heeft u een vraag?

Bel of mail Hammou Ait El Houssaine

Accountmanager

Bekijk mijn LinkedIn profiel
stakahammou-1.jpg