Thermische isolatiewaarde dakluiken

De vraag naar duurzame oplossingen vanuit opdrachtgevers blijft almaar stijgen. Het dwingt bouwers en fabrikanten van bouwmaterialen en bouwproducten steeds nauwer samen te werken om zo tot de meest duurzame prestaties te komen.

Belangrijke graadmeter voor deze prestaties is natuurlijk de thermische isolatiewaarde van het te bouwen bouwwerk.

De thermische isolatie bepaalt in welke mate de (koude) buitenlucht kan doordringen in het gebouw en de (warme) binnenlucht kan ontsnappen naar buiten. Om zo tot een optimaal binnenklimaat te komen met een minimaal verbruik van energie.

Thermische eigenschappen dakluiken

Als fabrikant van dakluiken is het voor Staka van essentieel belang om continu op zoek te gaan naar slimme, inventieve manieren om tot nog betere prestaties te komen wanneer het gaat om thermische isolatie van onze dakluiken. Dakluiken zijn vanzelfsprekend beter geïsoleerd dan lichtkoepels of vergelijkbare producten als lichtstraten en andere vensters met kunststof raamwerken. Echter zijn er binnen de categorie dakluiken enorme verschillen in thermische isolatiewaarden.

Dit heeft verschillende oorzaken. Ten eerste gebruiken fabrikanten verschillende typen isolatiemateriaal en isolatiediktes in het deksel van de dakluiken. Staka gebruikt hiervoor isolatiemateriaal met op dit moment de beste U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) verkrijgbaar in de markt, maar de ontwikkelingen in de isolatiemarkt volgen we op de voet zodat we snel nieuwe innovaties kunnen toepassen in onze dakluiken.

Ten tweede komt de thermische isolatiewaarde van het isolatiemateriaal alleen tot zijn recht wanneer dakluiken goed luchtdicht afgesloten kunnen worden. Om dit te bereiken gebruikt Staka een duurzaam neopreen rubber op het deksel, zwaar uitgevoerde RVS scharnieren en een tweepuntsluiting.

sancmscopy1048_dachausstiege-mit-treppe.jpg