Dakluik onderhoud zonnepanelen

In opdracht van Volkshuisvesting te Arnhem heeft Schutte bouw & ontwikkeling 372 woningen in Arnhem gerenoveerd naar energielabel A. De appartementen in de omgeving van de Gelderse Rooslaan in Arnhem zijn verdeeld over 16 portiekflats waarbij isolatie, verwarming, ventilatie en de dakveiligheid is verbeterd.

Dakluik voor zonnepanelen

Bij de renovatie is het dak voorzien van nieuwe isolatie en zijn er PV zonnepanelen geïnstalleerd. Om optimaal rendement te hebben van de zonnepanelen is het belangrijk dat de panelen gereinigd worden zodat vervuiling - en daarmee een lager rendement - wordt voorkomen.

De reiniging van de zonnepanelen en het onderhoud aan het dak moet natuurlijk veilig gebeuren en daarom heeft Pelgrim Safety verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de dakveiligheid te garanderen. De bestaande daktoegang was bijvoorbeeld niet toereikend: het dakluik was onveilig, te klein, te zwaar te openen en niet geïsoleerd.

Het bestaande dakluik is daarom door Pelgrim Safety vervangen voor een Staka dakluik - een RVS dakluik wat vaak wordt ingezet om een veilige daktoegang te creëren. Het Staka dakluik is voorzien van gasdrukveren waardoor het deksel licht te openen is en daarnaast biedt het dakluik een ruime toegang en houvast bij de in- en uitstap naar het dak door de leuning in het dakluikdeksel.

Dakluik met ladder en aanhaaksysteem

In dit project is het dakluik gecombineerd met een ladder en aanhaaksysteem. Het aanhaaksysteem zorgt ervoor dat de ladder is geborgd aan het dakluik waardoor het wegglijden van de ladder onmogelijk is. De gebruiker is op deze manier verzekerd van een veilige daktoegang.

De ladder van het dakluik is eenvoudig in te schuiven en weg te hangen aan de wand door middel van ophangbeugels. De ophangbeugels kunnen al dan niet uitgerust worden met een slot zodat de ladder beveiligd is tegen wegnemen.

Meer informatie over een dakluik als veilige daktoegang?

Wil je meer informatie over een dakluik voor zonnepanelen? Neem dan contact op met ons via 0162 763 763 of stuur een e-mail naar info@staka.com.

Ben je op zoek naar meer informatie over een dakluik met ladder? Bekijk dan hier de productpagina.

Binnen 1 minuut een offerte Vrijblijvende offerte Ga naar product detail

Vragen over dit product?

Bel of mail Hammou Ait El Houssaine
thumbnail-stakahammou-1.jpg