Daktoegang voor plat dak

Geschikt voor ieder plat dak

De dakluiken van Staka zijn geschikt voor ieder plat dak. Bovendien zijn de dakluiken in verschillende maten en uitvoeringen leverbaar.

Zo levert Staka onder andere dakluiken met venster en dakluiken zonder venster. De dakluiken zijn inzetbaar in de meest uiteenlopende situaties, zowel voor bedrijfspanden als voor woonhuizen.

Plat dak bereiken via dakluik

Via onze dakluiken kunt u gemakkelijk een plat dak betreden. Wij leveren dakluiken met of zonder ladders of trap, die u online kunt aanvragen. Voor een standaard plat dak, is een dakluik met schaartrap meestal de ideale oplossing. 

Een dakluik voor een veilige en eenvoudige daktoegang

Om de volgende redenen zorgt een dakluik voor een veilige daktoegang:

 • Klim van slechts één verdieping (in tegenstelling tot kooiladder aan buitenzijde gebouw)
 • Afsluitbaar voor onbevoegden door cilinderslot
 • Houvast tot boven dakniveau door leuning in dakluikdeksel
 • Deksel voorzien van blokkeersysteem tegen dichtvallen deksel
 • Ladder kan niet wegglijden door deze aan te haken aan staptrede dakluik
 • Invalgevaar eenvoudig weg te nemen door deksel te sluiten na daktoetreding (Arbobesluit Artikel 3.16 Voorkomen valgevaar)

Een dakluik in combinatie met een ladder of trap is een betrouwbare en veilige oplossing om naar het dak te gaan. Tijdens de klim naar het dak heb je bij een Staka dakluik altijd houvast aan een leuning of aan de ladderbomen. Als je bovenaan de ladder of trap staat open je met gemak het dakluik door de tweepuntssluiting te ontgrendelen met de hendel. Het deksel van het dakluik laat zich eenvoudig en soepel openen door de ondersteuning van de gasdrukveren (net als bij de kofferbak van de auto). Als het deksel volledig geopend is vergrendeld deze zich automatisch zodat je bij de uitstap naar het dak goed houvast hebt aan de leuning van het dakluik.

Eenmaal op dak kan je de gasdrukveer deblokkeren en het deksel sluiten zonder dat deze in het slot valt. De daksparing is hierdoor volledig afgeschermd en het invalgevaar is weggenomen. Nadat je 'klaar' bent op het dak kun je het deksel weer openen en veilig afdalen naar beneden. 

Daktoegangen van Staka

Maar waarom een daktoegang van Staka? Omdat, Staka professionele dakluiken levert van metaal en niet van plastic, waardoor ze vele malen langer meegaan en daardoor duurzamer zijn. Daarnaast zijn alleen professionele dakluiken echt veilig omdat degene die het dak opgaat houvast heeft aan het deksel en een ladder of trap erbij gebruikt die geïntegreerd is met het dakluik.

Direct een offerte nodig?

Professionele daktoegang

Om een veilige daktoegang te garanderen aan de monteur of inspecteur die deze werkzaamheden zal uitvoeren, dient de gebouweigenaar de juiste voorzieningen te treffen.

Er bestaan verschillende manieren waarop men tot een dak kan toetreden. Bij relatieve lage gebouwen kan men een hoogwerker inhuren op de momenten wanneer daktoegang wenselijk is. Het voordeel daarvan is dat er bij de bouw van het pand geen kosten bestaan voor het treffen van een voorziening voor dakbetreding. Dit is echter een zeer korte termijn oplossing. Op de lange termijn betekent het jaarlijks hoge kosten en tijdsinvestering.

Direct een offerte nodig?

Referentieprojecten Staka Dakluiken

Staka dakluiken zijn ideaal om toegang te creëren naar daken van kantoren, kantines, theaters, scholen, zorginstellingen en flats. Maar lenen zich ook prima voor woningen als toegang tot het dakterras!

Bekijk onze referentieprojecten

Daktoetredingsluik met schaartrap

Voordelen

 • Trap netjes opgeborgen
 • Opgang snel beschikbaar
 • Vlak afgewerkt plafond

 

Toepassing

 • De combinatie dakluik/schaartrap is geschikt tot een maximale plafondhoogte van 3250 mm.
 • Voor inbouw in daken met een minimale dakdikte van 250 mm. Indien dakdikte niet toereikend is, dient het dakluik op een bouwkudinge opstand geplaatst te worden.
 
Ideaal voor
 • Kantoren
 • Appartementen
 • Scholen
Direct Offerte