Leefruimte is goud waard, zeker waar het schaars is. In dichtbevolkte steden ziet u daarom steeds meer dakterrassen. Een dakterras aanleggen vergroot de leefruimte, uw woongenot en de waarde van uw woning. Hoewel Staka geen dakterrassen aanlegt, bieden wij wel de ideale oplossing voor toegang tot uw dakterras: een hoogwaardig dakluik. Ontdek hier waar u op moet letten bij de aanleg van een dakterras en hoe een dakluik van Staka het verschil kan maken.
Voordat u een dakterras aanlegt, is het belangrijk om de draagkracht van uw dak te laten berekenen door een expert. Dit bepaalt in hoeverre uw dak verstevigd moet worden. Een standaard vuistregel is om te werken met een draagvermogen vanaf 250 kg per vierkante meter, zodat uw dakterras veilig en duurzaam is. Voor daken met een beperkte belasting kunt u kiezen voor lichtgewicht buitenmeubels en vloeren.
Bij de aanleg van een dakterras is een goede toegang essentieel. Een dakluik is vaak de meest ruimtebesparende en efficiënte oplossing, vooral op kleine daken of wanneer de ruimte beperkt is. Staka biedt een glazen dakluik dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel. Onze dakluiken openen elektrisch en zorgen voor een ruime en veilige doorgang naar uw dakterras. Hiermee beschikt u over een uitnodigende, ruime en veilige opgang naar het dakterras.
Vraag binnen 1 minuut een offerte aan voor een glazen dakluik
Hoewel het aanleggen van een dakterras niet door Staka wordt uitgevoerd, geven we graag tips om uw dakterras onderhoudsvriendelijk te maken. Kies voor hoogwaardige, onderhoudsarme materialen zoals composiet of hardhout. Deze materialen zorgen ervoor dat uw dakterras er jarenlang goed uit blijft zien zonder intensief onderhoud. Door een zwevende constructie te gebruiken, voorkomt u lekkages en verhoogt u de belastbaarheid van het terras.
In stedelijke gebieden is voor het aanleggen van een dakterras vaak een omgevingsvergunning nodig. Controleer de specifieke eisen en procedures bij uw gemeente voordat u begint met de bouw. Voor monumentale panden of gebouwen met een Vereniging van Eigenaren (VVE) kan extra toestemming vereist zijn.