Dakluiken voor dakterras

Dit architectenbureau aan huis ligt op een prachtige locatie aan het water in Amsterdam. Het platte dak is voorzien van een dakterras met groot uitzicht over de stad. Om het dakterras te betreden koos de architect voor een dakluik met venster.

De aftimmering is met veel aandacht geplaatst en loopt geleidelijk over in het RVS frame van het dakluik. Het dakluik wordt bereikt middels een stijlvolle houten trap. Zowel de aftimmering als de trap zijn afgewerkt in dezelfde RAL kleur als de binnenzijde van het dakluik waardoor een buitengewoon fraai geheel is ontstaan.

Dakluiken van Staka: Eenvoudig openen en sluiten 
Bij het openen van de dakterras dakluiken met glazen venster stuurt u het dakluik eenvoudig open en dicht middels de elektrische bediening. De elektrische bediening zorgt ervoor dat het dakluik in iedere gewenste positie open kan blijven staan en is hiermee beveiligd tegen dichtvallen tijdens bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden of wanneer u hem even open wilt laten staan. Veiligheid staat altijd voorop, dit komt u ook tegen bij onze collectie ladders en trappen waarmee de dakluiken van Staka zijn te combineren. 

Dakterrasen zijn heerlijk.

Familie op de koffie, barbecueën met vrienden of lekker alleen rustig met een tijdschrift of boek. Voor toegang tot het dakterras zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder dakluiken of een dakhuis. Het voordeel van dakluiken is onder andere dat u enorm veel ruimte bespaart in tegenstelling tot bij een dakhuis. Er wordt weinig ruimte van het dakterras ingenomen en met bijvoorbeeld een dakluik met schaartrap bespaart u ook aan de binnenzijde veel ruimte. Daarnaast is een dakluik goed en veilig te vergrendelen en tevens aanzienlijk goedkoper in aanschaf en montage. Ook de bediening van een dakluik is zeer eenvoudig en vereist weinig tot geen kracht vanwege de toepassing van gashoekveren.

Dakterras dakluiken met glas

In ons assortiment vindt u diverse modellen dakluiken voor toegang tot het dakterras, waaronder het dakluik met glas. Het dakluik met glas is in diverse maatvoeringen beschikbaar waardoor er voor iedere situatie een oplossing beschikbaar is. De dakluik-modellen zijn volledig geproduceerd uit RVS en daarnaast gepoedercoat in RAL9005, andere RAL kleuren zijn mogelijk op aanvraag. In het deksel van het dakluik bevindt zich een glasplaat waardoor een zeer hoge isolatiewaarde wordt behaald. Daarnaast is het dakluik voorzien van een rubberen afdichting voor een wind en waterdichte afsluiting.

Vergrendeling dakluik 
Bij elektrische dakluiken, zoals de dakluiken met glas, wordt het dakluik vergrendelt door de elektrische motoren van het dakluik. Bij de dakluiken zonder venster bestaat de vergrendeling uit een meerpuntsvergrendeling waardoor het dakluik veilig en zeker afgesloten kan worden. In de meerpuntssluiting van het dakluik is standaard een cilinderslot voorzien waardoor het dakluik vergrendelt kan worden tegen oneigenlijk gebruik wat bijvoorbeeld van toepassing kan zijn als het dakluik zich in een openbare ruimte bevindt. 

De cilinder van het dakluik is eenvoudig te vervangen voor een cilinder die bij uw eigen sleutelplan past of een knop cilinder zodat u helemaal geen sleutel nodig hebt.

Dakluiken voor uw dakterras 

Interesse in een van dakluiken voor toegang tot dakterras of wenst u meer informatie? Maak dan gebruik van de online dakluik configurator zodat u snel inzicht krijgt in alle mogelijkheden of neem contact op met een van onze medewerkers.

Binnen 1 minuut een offerte Vrijblijvende offerte Ga naar product detail

Vragen over dit product?

Bel of mail Hammou Ait El Houssaine
thumbnail-stakahammou-1.jpg