Dakluiken Pettelaarpark Den Bosch

Locatie: Meerendonkweg in Den Bosch.

Voor dit project van Bouwbedrijf Wessels heeft Staka twee daktoegangsluiken geleverd. De dakluiken dienen als toegang tot de platte daken van de twee panden.

Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van een dakluik met trap. Zo kunt u kiezen voor een dakluik met glazen venster, dakluik met schaartrap, een elektrisch te openen luik met vaste kooiladder of een luik met opsteekladder. 

Luik met of zonder venster

Voor professionele toepassing zoals op kantoor of industrie is het gebruikelijk om een inspectie luik zonder venster te plaatsen. Deze biedt vervolgens eenvoudige toegang tot het (plat) dak. Voor thuis toepassing is een dakluik met venster erg prettig, zo creëert u extra licht in de ruimte en het oogt ook fraaier.

Elektrisch of handmatig

Een dakluik is over het algemeen standaard in handmatige uitvoering. Dat wil zeggen dat het dakluik met de hand wordt geopend. Dit gaat zonder hevige inspanning, de dakluiken zijn namelijk uitgevoerd met gasdrukveren. Een elektrisch te openen luik wordt met namen toegepast bij onze dakluiken met glazen venster en van groot formaat.

Vaste trap

Een vaste trap dakluik combinatie is ideaal voor wanneer u regelmatig op het dak moet zijn. Onze vaste trappen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, hebben geperforeerde treden en zijn leverbaar met een leuning of leuningen aan beide zijden. Een vaste trap wordt altijd op maat gemaakt voor u en zijn uiterst veilig en gebruiksvriendelijk. Vanwege het hoogwaardige materiaal is de vaste trap zowel geschikt voor binnen onder een dakluik of als buitentoepassing.

Schaartrap

Een andere trap dakluik combinatie is met een schaartrap. Een schaartrap verdwijnt compleet uit het zicht wanneer deze wordt ingeklapt. U sluit het dakluik, de schaartrap doet u omhoog en deze vouwt in waarop vervolgens het plafondluik de trap verbergt. Een Staka schaartrap wordt geleverd compleet met bak, plafondluik, bedieningsoog en bedieningsstok. Onze schaartrappen voldoen aan de Europese Norm EN 14975:2006.

Vaste (kooi)ladder

Naast een dakluik met trap, kan een dakluik ook gecombineerd worden met een (kooi)ladder. Dit is een andere mogelijkheid voor een permanente toegang tot het dakluik. Deze ladders worden op maat gemaakt en vanaf 3 meter is het in verband met veiligheid verplicht om de ladder uit te rusten met een kooi. Gemaakt van hoogwaardig aluminium en daardoor geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassing. Eventueel te leveren met uitschuifbare leuningen als uitstaphulp en andere opties. De kwaliteit van onze vaste kooiladders voldoet aan EN 14122-4.

Opsteekladder

Vergelijkbaar met de (kooi)ladder is de opsteekladder. Deze ladder is niet permanent bevestigd aan het luik en kan na gebruik worden verwijderd en opgeborgen. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer de daktoegang vereist is voor inspectie of onderhoud en dus niet vaak toegang vereist is. De ladder heeft 2 haken welke eenvoudig aan de staptrede van het luik kunnen worden gehangen. Optioneel mogelijk met een slot en twee ophangbeugels voor ophangen aan de muur na gebruik. Voldoet tevens aan NEN 2484 en EN 131 en voorzien van Komo KlimKeur.

Zoals u ziet bieden wij diverse mogelijkheden aan voor de trap en het luik zodat voor iedere situatie de ideale trap luik combinatie kan worden bedacht. Voor meer informatie, neem contact met ons op en voor een offerte maak gebruik van onze online configurator.

Binnen 1 minuut een offerte Vrijblijvende offerte Ga naar product detail

Vragen over dit product?

Bel of mail Hammou Ait El Houssaine
thumbnail-stakahammou-1.jpg