Uitstel vervolgbijeenkomst over Europese BIM norm

Op 10 september 2014 heeft NEN een informatiebijeenkomst gehouden over Building Information Modelling (BIM). De experts die bij deze bijeenkomst aanwezig waren, zijn geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot BIM.

 

Vervolgbijeenkomst uitgesteld

25 September heeft NEN een mail verstuurd met meer informatie over het Wat, Waarom en Hoe van BIM-normalisatie. Hierin werd een vervolgbijeenkomst aangekondigd op 18 november 2014. NEN ging er van uit dat rond die tijd het businessplan van de CEN-commissie die aan Europese BIM-normen gaat werken, afgerond zou zijn. Tot hun spijt is dat niet het geval. Daarom hebben ze besloten de bijeenkomst van 18 november niet door te laten gaan en een nieuwe datum te plannen zodra het definitieve businessplan gereed is. 
 

NEN commissie 'Automation systems and integration'

Tijdens de bijeenkomst van 10 september was nog niet duidelijk welke NEN-commissie de ontwikkelingen van de Europese BIM-normen gaat volgen. Kortgeleden is besloten dat de NEN-commissie ‘Automation systems and integration’ hiervoor verantwoordelijk wordt. Deze NEN-commissie werkt al mee aan de normen van de ISO-commissies ‘Automation systems and integration’ en ‘Organization of information about construction works’ en aan die van de CEN-commissie ‘Advanced automation technologies and their applications’. Ter informatie: de voorzitter van de NEN-commissie, dhr. Leo van Ruijven heeft tijdens de informatiebijeenkomst van 10 september een presentatie gegeven over BIM gerelateerde standaarden.
 
nen bim.jpg