Staka Dakluiken op Emea Persberichten

Staka brengt revolutionaire dakluiken op de markt

De uitdagingen die gesteld worden aan producten die in de bouw worden ingezet zijn legio: energiebesparing, veiligheid, arbeidsomstandigheden, kwaliteit, duurzaamheid en design. Staka is deze uitdaging aangegaan met een nieuwe serie strak vormgegeven dakluiken.
Dakluiken worden steeds vaker geplaatst als toegang naar dakterassen. Vooral in dichtbevolkte gebieden, waar bewoners geen tuin hebben, zijn dakterrassen zeer populair. Sinds de introductie van dakluiken in Nederland tot nu waren architecten en aannemers altijd aangewezen op dakluiken van alumnium of staal. Staka brengt haar kennis van vloerluiken naar het dak met RVS dakluiken.
 
Door de geïsoleerde sandwichconstructie kennen de dakluiken een zeer hoge isolatiewaarde van maar liefst 2,5 m2k/w! Een nog nooit vertoonde isolatiewaarde voor dakluiken. Verder zijn de dakluiken extreem sterk en stijf waardoor ze belastbaar zijn tot 2.000 kg. Ten behoeve van maximale duurzaamheid zijn de dakluiken uitsluitend in (2 mm) roestvast staal geproduceerd en voorzien van een hoogwaardige polyester poedercoating. Het deksel van het luik wordt ondersteund met gasdrukveren en is beveiligd tegen dichtklappen. Daarnaast kunnen de dakluiken door de tweepunts panieksluiting tegelijkertijd ook dienst doen als vluchtluik.
 
Alle uitvoeringen van de RVS dakluiken kunnen uitgevoerd worden met een zichtvenster van polycarbonaat, waardoor naast daktoegang ook daglichttoetreding wordt gerealiseerd. Verder zijn uiteraard ook alle bekende toegangsmiddelen tot dakluiken leverbaar: schaartrappen, opsteekladders, aanhaakladders en kooiladders.
 
Op www.staka.com is meer informatie te vinden over deze revolutie op dakgebied.
dakluik-elektrisch1430384512_276712123.jpg