Project in beeld: In recordtijd van ontwerp naar toekomstbestendig kantoor

In januari 2015 legde een brand een groot deel van het kantoor van KONI Oud-Beijerland in de as en 344 dagen na de brand staat er een nieuw, toekomstbestendig kantoorgebouw.

RoosRos Architecten heeft in een recordtijd een ontwerp voor een toekomstbestendig kantoor gerealiseerd. In maart werd de pitch door RoosRos gewonnen en in slechts 15 dagen kwam een integraal ontwerp tot stand. In mei werd de omgevingsvergunning aangevraagd en vervolgens werd in juli de aannemer geselecteerd. Door het hoge bouwtempo van aannemingsbedrijf Fraanje was de ruwbouw al in oktober gereed.

Het nieuwe onderkomen voor KONI is een geïntegreerd ontwerp. De uitstraling van het in- en exterieur weerspiegelt de high-tech wereld waarbinnen KONI opereert. Het bedrijf, dat is opgericht in Oud-Beijerland, is op deze plek uitgegroeid tot een wereldleider in hoogwaardige schokdempers voor de auto- en transportsector.

Daan Font Freide, architect: “Onder het motto ‘what you see is what you get’ hebben we een zakelijk en industrieel pand ontworpen. Daarbij is teruggegrepen op de principes van licht en ruimtelijkheid die zo kenmerkend zijn voor de architectuur van het Nieuwe Bouwen - waarvan de Van Nellefabriek te Rotterdam een van de bekendste voorbeelden is.”

Naast het ontwerp van het exterieur nam RoosRos ook het interieur voor haar rekening. Martijn van Leeuwen, architect: “Bij binnenkomst kijkt men direct in de 2-verdiepingshoge bedrijfskantine. Dit vormt het hart van het kantoor en is een dynamische plek van ontmoeting en ontspanning.”

Dakluik met Opsteekladder

Staka heeft voor dit project een dakluik met opsteekladder geleverd voor een veilige en eenvoudige toegang tot de platte daken van het kantoorgebouw.

Bron: www.roosros.nl & www.fraanje.com

dakluik-koni.jpg
Dakluiken-kantoorgebouw1.jpg
Kantoor-Koni31.jpg