Project in beeld: Centrum Haagdijk

Binnenkort zullen de verkochte appartementen van het project Centrum Haadijk in de wijk Lakerlopen te Eindhoven worden opgeleverd. Bouwcombinatie leverde eerder al de winkels op.

Centrum Haagdijk is een inbreidingslocatie die de kwaliteit in het hart van stadsdeel Tongelre verbeterd door extra ruimte te geven aan wonen en winkelen. De Albert Heijn wordt vergroot, Gall & Gall en Hema en Ter Stal worden toegevoegd. Tevens worden er 37 appartementen gerealiseerd waarvan 16 appartementen voor particuliere verkoop en een ondergrondse parkeergarage. Deze winkels zijn een belangrijke toevoeging aan de bestaande winkelbranchering. Door toevoeging van deze kwaliteitsimpuls wordt het voor Lakerlopen makkelijker zich te onderscheiden tot een unieke wijk met een van oorsprong historische karakter nabij het centrum van Eindhoven. Bouwcombinatie Houta-Hurks VOF realiseert het project welke wordt uitgevoerd in opdracht van projektontwikkelingsburo Haagdijk BV.

De aannemers werkt intensief samen met haar opdrachtgevers om binnen een krappe tijd- en budgetplanning het hoogste resultaat te realiseren. Bij het project Centrum Haagdijk werd eenzwaardere torenkraan uitgespaard door de keuze voor een andere betonsamenstelling en het opknippen van zware galerijplaten

Bouwcombinatie Houta-Hurks VOF: "Inbreiden in een bebouwde omgeving betekent een beperkte bouwlocatie. Bovendien is het noodzaak de overlast voor omwonenden en winkeliers te beperken."
Sinds de feestelijke start van de bouw op 21 juni 2013 plaatste Houta-Hurks de funderingspalen en de balkbodems. In oktober werden de keldervloeren gestort en afgewerkt. De parkeerkelder is aan de binnenzijde volledig schoonwerk prefab beton door het toepassen van prefab betonnen U-balken, breedplaatvloeren en holle wanden. In november werden de vloeren van de begane grond afgerond. Centrum Haagdijk wordt opgebouwd met stootvoegloos doorgestreken metselwerk met verschillende formaten. De gevelsteen komt uit Nederlands’ enige kolengestookte steenfabriek.

Staka Dakluiken met schaartrap

Staka heeft voor dit project twee dakluiken met geïntegreerde schaartrap geleverd voor een veilige toegang tot de platte daken van het appartementencomplex. De dakwerken zijn uitgevoerd door Van Hoek Dakbedekkingen uit Heeze.

Bronnen: houtagroep.nl enhaagdijk.nl