Project in beeld: Center of Excellence

Het nieuwe ontvangst- en bijeenkomstgebouw van Den Braven Sealants uit Oosterhout wordt binnenkort opgeleverd door Sprangers Bouwbedrijf. Het opvallende ontwerp komt van Van Es Architecten en de staalconstructie komt van Reijns Staalconstructie. Voor de uitvoering van het spectaculaire ontwerp van de schijngevel van het pand is gekozen voor duurzaam en onderhoudsvrij Corian plaatmateriaal van Dupont.

 

Center of Excellence

Het pand genaamd Center of Excellence heeft een zeer exclusieve uitstraling door de Corian gevel en zal een blikvanger worden in de omgeving. De schijngevel zorgt voor een prachtige lichtinval en geeft de ruime presentatiezaal een unieke beleving.

In de demoruimte kunnen diverse producten van Den Braven worden getest en bekeken. In het gebouw is een splitsing gemaakt tussen ‘openbare ruimte’ en kantoorruimte. Zo is er beneden een ruimte voor technische commerciële (praktijk)trainingen, inclusief de mogelijkheid om allerlei proeven uit te voeren. Daarnaast is een auditorium gerealiseerd voor presentaties. De eerste verdieping is
optimaal ingericht als kantooromgeving met onder andere een kantoor, kantoortuin en een vergaderruimte.

Den Braven heeft in haar opdracht de hoogst haalbare eisen gesteld voor wat betreft energieprestatie en luchtdichtheid. Het pand zal voldoen aan luchtdichtsheidsklasse 3, passiefhuis. Om dit te kunnen realiseren zal het pand onder andere worden voorzien van zonnecollectoren en een warmtepomp. Verder wordt er bij alle afdichtingen gebruik gemaakt van de producten uit het DLB (Duurzaam Luchtdicht Bouwen) programma van Den Braven.

Den Braven is één van de grootste producenten van afdichtingskitten, schuimen en lijmen en bekend van de merken Den Braven, Zwaluw, Hercuseal en Tectane. De multinational met ongeveer 1.200 medewerkers, verdeeld over 8 productielocaties en 25 verkoop- en distributiekantoren heeft haar hoofdkantoor in Oosterhout.

 

Bron: Denbraven.com

Den Braven verzorgt al vele jaren workshops en trainingen op technisch en commercieel vlak voor haar klanten. Om dit op een nog professionelere manier te kunnen verzorgen is de beslissing genomen om het kenniscentrum te gaan bouwen. Het Center of Excellence team bestaat uit 5 personen die zorg zullen gaan dragen voor alle Center of Excellence activiteiten. In dit team is enorm veel ervaring op de verschillende disciplines gebundeld.  De basis activiteiten zullen bestaan uit:

  • Verzorgen van technische en commerciële trainingen
  • Technische advisering m.b.t. het leveringsprogramma
  • Opvolgen van opmerkingen en klachten voortvloeiend vanuit producttoepassingen
center of excellence - van es.jpg