Nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht geopend

Het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht in Leidsche Rijn is officieel geopend. De opening werd vrijdag 15 november voltrokken door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) is verantwoordelijk voor het bouwkundig-, constructief- en interieurontwerp.

Bezoekers ervaren het gebouw niet als een ziekenhuis maar eerder als een winkelcentrum. De brede publieksgangen met glazen daken versterken dat gevoel. Door de modulaire opzet is het gebouw ook nog eens enorm flexibel en kan het gemakkelijk worden aangepast aan toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het interieur is modern en humaan vormgegeven met warme kleuren en natuurlijke materialen. De vele patio’s halen het groen overal het gebouw in. 

Het St. Antonius beschikt nu over twee moderne ziekenhuislocaties, een in Nieuwegein en een in Utrecht. Daarnaast heeft het St. Antonius poliklinieken in Houten, De Meern en Utrecht Overvecht. De hoofdvestiging in Nieuwegein blijft het topklinische centrum voor hart-, vaat- en longziekten. De vestiging in Utrecht is een volwaardig ziekenhuis waar alle specialismen vertegenwoordigd zijn, maar in het bijzonder is toegerust op Beweging, Psychiatrie & Psychologie en Oncologie.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van 85.000m2 en heeft 148 bedden. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de heldere structuur en het overvloedig gebruik van daglicht waardoor bezoekers zich overal goed kunnen oriënteren. Lees hier meer over de visie achter het ontwerp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht van Roelof Gortemaker, architect en directeur bij dJGA.

Bron: Stedebouw & Architectuur

Staka heeft de dakluiken geleverd voor dit project.

st-antonius-ziekenhuis.jpg