Energie besparen door nieuwe dakbaan met witte leislag

De Belgische onderneming Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., is gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming, gestart in 1932 als familiebedrijf in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer.

Op vraag van de markt breidt Derbigum het gamma witte dakbedekking uit. Een witte dakbedekking reflecteert namelijk de zonnestralen, en geeft een passieve koeling binnenin het gebouw: in de zomer verlaagt de temperatuur met 5°C of meer. Naast de bitumineuze dakbedekking met witte acryl coating Derbibrite® NT, en de plantaardige variant Derbipure®, bestaat nu ook een bitumineuze versie met reflecterende witte leislag: DERBICOLOR® FR White. De Derbicolor FR White werd voorgesteld op Dak Event van 21 tot 23 januari in Nieuwegein.

Wat zijn de voordelen?

  • Hoge kwaliteit APP-TPO bitumineus membraan
  •  Bewezen levensduur van meer dan 30 jaar
  • Kleurvaste witte leislag met optimale hechting
  • Goede reflectie van het zonlicht
  • Vuurbestendig
  • Ecologisch

 

Koelend effect


De temperatuur van het dak wordt aanzienlijk verkleind door de reflectie van de witte leislag. Zo bespaart u fors op energiekosten voor de afkoeling van het gebouw.

Subsidie


Sinds 1 januari 2013 is er de mogelijkheid voor een aanvraag van subsidie volgens de Energie Investerings Aftrek (EIA) 2013 bij dakisolatie in combinatie met witte dakbedekking. De EIA is een extra aftrek van 41,5% van de investeringskosten in energiebesparende bedrijfsmiddelen boven op de gewone investeringsaftrek. Bovendien kan in voorkomende gevallen gebruik worden gemaakt van de MIA- en/of VAMIL-regelingen.

Bron: Stedebouw & architectuur

leislag dakluik.jpg