OxGreenfield investeert in Staka

Nederlandse investeerder OxGreenfield verwerft het grootste deel van de aandelen in Staka en waarborgt hiermee de lange termijn continuïteit van de organisatie. Daarnaast ziet OxGreenfield goede mogelijkheden om het bedrijf naar de volgende fase van professionalisering en groei te brengen.

Bij de verkoop is de meerderheid van de aandelen van Staka en zusterbedrijf Odink & Koenderink overgedragen aan OxGreenfield. Ook de aandelen in de joint venture tussen Odink & Koenderink & C&S Benelux, Connectens, zijn hiermee overgedragen aan OxGreenfield. Directeur Eric Masclee blijft betrokken als minderheidsaandeelhouder.

Groei en verdere professionalisering

De groep van ondernemingen, met een omzet van ruim 20 miljoen euro en meer dan 100 medewerkers - was eigendom van DGA Eric Masclee. Om de lange termijn continuïteit veilig te stellen, zocht Masclee in de nieuwe eigenaar een partner die de onderneming kan ondersteunen in de volgende fase van ontwikkeling en groei. “OxGreenfield heeft zich ten opzichte van de andere partijen waarmee ik in gesprek was echt onderscheiden als investeerder met relevante kennis en ervaring, en daarnaast ook nog eens oprechte interesse in deze business”, verklaart Masclee. OxGreenfield ziet op haar beurt goede mogelijkheden het bedrijf te laten groeien en verder te professionaliseren.

Geen gevolgen voor klanten

In de komende periode zal er binnen de bedrijven gewerkt worden aan de plannen voor de toekomst. Masclee blijft voorlopig aan als directeur om deze transitie mede vorm te geven.
Voor onze klanten zal er dus in de nabije toekomst weinig veranderen. Het waarborgen van de continuïteit is van belang en wij zullen onze klanten met dezelfde kwaliteit en bevlogenheid blijven bedienen. Daarnaast zullen we onze organisatie gaan klaarstomen voor de toekomst, zodat wij onze klanten alleen nog maar efficiënter kunnen gaan bedienen.