Dakluikcombinaties nu beschikbaar

Naar aanleiding van het toenemende aantal vragen van klanten over dakluik combinaties met verschillende toegansmiddelen, komt Staka met een compleet assortiment aan ladders, trappen en andere accessoires. Zoals u gewend bent van Staka beschikken alle producten over een ijzersterke prijs-kwaliteit verhouding.


Dakluik in combinatie met een ladder

De steekladders zijn uit voorraad leverbaar in 1, 2, en 3-delig uitvoering. Voor stabiliteit tijdens gebruik kunnen de ladders aan de bovenzijde worden voorzien van 2 vaste haken. Tijdens gebruik worden de haken aan de beugel gehaakt die in het luik is gemonteerd. De ladder kan optioneel worden beveiligd tegen wegnemen door een slot welke gemonteerd is op de ladder.
Een dakluik in combinatie met aanhaakladder wordt compleet voorgemonteerd geleverd: De aanhaakbeugel is in het dakluik gemonteerd op de door uw gewenste plek en de haken en eventueel het slot zijn gemonteerd op de ladder. Zodra het luik gemonteerd is kunt u dus direct gebruik maken van het aanhaaksysteem.
Na gebruik kan de ladder horizontaal of verticaal worden weggehangen aan meegeleverde ophangbeugels, eventueel met een slot.

Dakluik in combinatie met een schaartrap

Een complete schaartrap bestaat uit een inbouwbak met een hardboard onderdeksel (het plafondluik) en wordt ook als één geheel geleverd. De schaartrap is op het onderdeksel gemonteerd en het geheel wordt geopend met de meegeleverde bedieningsstok. De veilige schaartrappen zijn gemakkelijk en licht bedienbaar en zijn voorzien van antislip treden. Bij een grote afstand tussen plafond (schaartrap) en dak (dakluik) worden RVS staptreden met voorgeboorde bevestigingsgaten meegeleverd.
Ieder type dakluik is leverbaar in combinatie met een standaard of brandwerende schaartrap.

Dakluik in combinatie met vaste verticale ladders

Een Staka dakluik kan ook worden bereikt middels een vaste verticale ladder. Deze aluminium gevelladders worden compleet met de benodigde muurbeugels geleverd. Vanaf 3 meter hoogte worden de ladders in verband met veiligheid uitgevoerd met een kooi welke begint op 2200 - 2350 mm vanaf de opstap. De ladders worden op maat geproduceerd en zorgen voor een veilige en gebruiksvriendelijke toegang.
Door de vaste opstelling van de ladder en de panieksluiting waarmee de dakluiken zijn uitgevoerd is deze combinatie uitermate geschikt als vluchtuitgang.

Dakluik in combinatie met een vaste trap

Een vaste trap is geschikt in combinatie met een dakluik vanaf een grootte van 1400 x 700. De aluminium trap wordt op maat gemaakt en wordt aan de aftimmering bevestigt door middel van gehengen. De trap kan worden uitgevoerd met leuningen aan één of aan beide zijden.

vaste-ladder-dakluik.jpg
schaartrap-daktoegang.jpg
dakluik-met-ladder2.jpg