Onderhoud van dakluiken

Daar Staka’s dakluiken geproduceerd worden uit duurzaam RVS en voorzien zijn van een hoogwaardige beschermende laag poedercoating zijn de dakluiken vrijwel onderhoudsvrij. Om Echter om de esthetische eigenschappen te behouden is reiniging en het bijwerken van eventuele beschadigingen die zijn ontstaan bij het gebruik van het dakluik natuurlijk wel gewenst. Waar moet u daarbij op letten?

Onderhoud van RVS dakluik

Roestvast staal, ook wel roestvrij staal genoemd, is een legering van grotendeels ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Het chroom zorgt voor een onzichtbaar laagje die de oxidehuid wordt genoemd. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen verdere roestvorming (oxidatie). Bovendien herstelt het zichzelf wanneer het beschadigd wordt. Daarbovenop zijn de dakluiken volledig voorzien van een laag hoogwaardige poedercoating waardoor het materiaal nog beter beschermd wordt. Eventuele schade aan de coating is eenvoudig bij te werken door deze bij te werken met lak (uiteraard in de juiste RAL-kleur). Door regelmatig te reinigen zorgt u ervoor dat eventuele aanwezige schadelijke stoffen in het vuil geen kans krijgen om op de coating in te werken.

Onderhoud van dakluiken met glas

De Staka TopLight dakluiken zijn uitgevoerd met triple beglazing en ontworpen voor luxueuze dakterrassen. Deze dakluiken zorgen tevens voor een schitterend lichtinval in de ruimte onder het dakterras. Om deze daglichttoetreding optimaal te houden is het belangrijkste bij het reinigen van het glas dat er geen krassen op het glas komen. Gebruik bij het reinigen van het dakluik en het glas enkel lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons. Neem in acht om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze het RVS rondom het glas en de rubberen afdichtingen kunnen beschadigen. Gebruik daarnaast geen schuurspons, alleen een zachte doek.
Tevens is een hogedrukspuit ongeschikt voor het reinigen van dakluiken. Dit kan namelijk de coating aantasten.

sancmscopy3753_dachluken bei docdata.jpg
onderhoud-dakluik-met-glas1.jpg