Het onderhouden van uw Staka Dakluik voor een optimale levensduur

Regelmatig onderhoud van uw Staka dakluik is belangrijk om de levensduur en functionaliteit te waarborgen. In deze post gaan we in op de juiste manier van reinigen en inspecteren om uw Staka dakluik in topconditie te houden. Of u nu een huiseigenaar bent of een gebouwbeheerder, dit bericht biedt informatie over hoe u uw Staka dakluiken jarenlang goed kunt laten functioneren.

Hoe u uw Staka dakluik reinigt en onderhoud

Regelmatig schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw Staka Dakluiken. Voor een goede werking van het dakluik moet het regelmatig worden schoongemaakt. Belangrijk om te weten is, dat bij het reinigen van uw Staka dakluik geen hogedrukspuit, schuursponsje en agressieve schoonmaakmiddelen mogen worden gebruikt. De beste manier om zowel de binnen- als buitenkant van uw Staka dakluik schoon te maken is met lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons.

Bij beschadigingen aan de poedercoating dient deze direct te worden bijgewerkt met lak in de juiste RAL-kleur. Heeft u een Staka Dakluik met glas? Wrijf het raam dan niet droog tijdens het schoonmaken, dit kan namelijk krassen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek om deze droog te deppen. Zorg er ook voor dat de ruiten niet in contact komen met producten die niet geschikt zijn voor glas.

Jaarlijkse inspectie

Regelmatige (minimaal jaarlijkse) inspectie van uw Staka dakluik is belangrijk voor een goede werking. Het is aan te raden om uw dakluik minimaal één keer per jaar te controleren:

  • Controleer de schroeven en bouten om er zeker van te zijn dat deze nog goed vast zitten.
  • Reinig de scharnieren.
  • Ook kunt u de scharnieren oliën zodat deze soepel blijven lopen.

Het is belangrijk om op te merken dat eventuele defecten onmiddellijk aan uw leverancier moeten worden gemeld.
Door regelmatig inspecties uit te voeren, kunt u mogelijke problemen vroegtijdig opsporen en voorkomen dat ze grotere problemen worden. Zo bent u niet alleen verzekerd van een lange levensduur van uw Staka dakluik, maar ook van een goede werking.